Referència històrica de l’Escoleta.

Transformacions des del seus inicis i fins avui.

L’escoleta Nins i Nines per la informació que es té dels seus inicis i per transmissió oral, fou l‟ any 1975, i coincidint amb una major incorporació de la dona al mon laboral, quan un grup de pares, juntament amb Càritas, es plantejaren la necessitat de la creació d‟ una Guarderia. S‟anomenava Guarderia, perquè era aquesta la única finalitat que pretenien: que els guardassin els fills/es el temps que eren a la feina. Pressionaren fort a l‟ Ajuntament perquè col·laboràs amb aquest projecte i els ajudas a finançar-lo. Es va accedir, i va començar a funcionar a diferents edificis provisionals. Primer a l‟antic quarter (ara Escola de Primària, Simó Ballester), i després a una casa particular ubicada al carrer València.

Amb una subvenció aconseguida per aquest col·lectiu (no es sap molt bé de quina Institució era aleshores), es va iniciar la construcció de l‟edifici actual, que sembla va entrar en funcionament a principis de 1977.

L’organització era radicalment diferent a la existent en aquests moments, com ho eren també els seus objectius.

Hi havia quatre classes de nins de 0 a 4 anys. Distribuïts per edats. Però amb uns ratios desmesurats, i que solament permetien cobrir, amb molt d‟esforç, les necessitats físiològiques dels infants: menjar, dormir, neteja, …

Tot continuà igual (de 1977 a 1983), fins que al 1983 es va fer un replantejament seriós. Es va regular la seva organització, i es clarificaren objectius. Paulatinament es va decidir passar del sistema de Guarderia al de Escola Infantil. En tot el que el concepte implica, no calia només GUARDAR, sinó més be EDUCAR. Aquest pas va encarir terriblement el cost de cada plaça, i les ajudes que es podien aconseguir eren mínimes.

L’any 1988 es donà, en el terreny econòmic, un avanç important. Coincidint amb un Delegat de Cultura i una Delegada d‟Educació més receptius amb el tema d‟Educació Infantil, i després d‟estudiar detingudament el funcionament de l‟Escola (on també hi va treballar MOLT tot l‟ Equip d‟ Educadores), es va firmà un Conveni de col·laboració entre l‟ Ajuntament i l‟ AMPA, on l‟Ajuntament feia cessió de la gestió als mateixos pares, i es creava el Consell escolar com a màxim òrgan de direcció del centre.

Des de l‟any 2003, l‟escoleta amb l‟ajuda de l‟ajuntament (millores d‟infraestructures, titulacions,…) va aconseguir la documentació pertinent per ser centre autoritzat d‟educació infantil 0-3.

Des de aquesta data, de forma progressiva i lenta, fins a dia d‟avui, s‟ha anat millorant el centre. L‟Equip de les Educadores intenta a diari millorar la línea pedagògica del Centre, adaptant-se a les noves normatives.

Actualment amb el canvi de gestió de l‟escoleta a mans de l‟UTE ESCOLETES MANACOR, l‟escoleta inicia una nova etapa.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>